Werkwijze


De wandelingen

Bij Uitlaatservice Sparky doen we onze wandelingen op een volledig omheind, privé bosterrein van ruim 6000m2, midden in de bossen van Veldhoven. Hierdoor kunnen de honden in een veilige omgeving heerlijk los wandelen, rennen en spelen. De wandelingen in het bos duren 1,5 uur (m.u.v. extreme weersomstandigheden). De honden lopen - onder professionele begeleiding - mee op vaste dagen. Dit zorgt voor stabiliteit en rust in de groepen. De groepen hebben een beperkte omvang omdat we de honden graag individuele aandacht willen geven.


De bus

Onze bus is speciaal voor Uitlaatservice Sparky ingericht. Hij is voorzien van ruime, afzonderlijke benches. Bovendien beschikt de bus over elektrische ventilatie en airco. Iedere hond heeft dus een veilige plaats met frisse lucht.


De dagindeling

Er is elke werkdag een ochtendwandeling en een middagwandeling (op vrijdagen alleen een ochtendwandeling). We beginnen elk dagdeel met het thuis ophalen van de honden met onze bus. Vervolgens rijden we naar ons bosterrein voor de 1,5 uur durende wandeling. Daarna brengen we de honden weer voldaan terug naar huis. Indien nodig wrijven we de hond droog met een handdoek. Zowel op de heenweg als op de terugweg werken wij met een strakke routeplanning, waardoor de reistijd minimaal blijft.


Nieuwe honden

Onze werkwijze bij nieuwe honden die mee willen met Uitlaatservice Sparky, is als volgt:

Ik begin met een intakegesprek bij u thuis. Tijdens dit gesprek maak ik kennis met u en uw hond, in zijn of haar omgeving. Indien nodig, loop ik graag tijdens de intake een rondje met u en uw hond mee. Dit geeft - samen met uw toelichting - een beeld van het karakter van uw hond. Tijdens het gesprek geef ik een uitgebreide toelichting op de uitlaatservice. We bespreken dan ook de vaste dagdelen waarop u wil dat uw hond mee gaat. Incidenteel kan uw hond op een ander dagdeel mee, uiteraard na onderling overleg en indien er plaats is. En natuurlijk snappen we dat uw hond niet mee gaat op de vaste dagdelen als u op vakantie bent o.i.d. Tijdens het intakegesprek is er voldoende tijd om al uw vragen te beantwoorden.

Wanneer alles duidelijk is, kan de proefwandeling ingepland worden. Dit betekent dat uw hond meegaat met de normale groepswandeling. Als u na de proefwandeling beslist dat u gebruik wil maken van onze uitlaatservice, tekenen we de overeenkomst. Wanneer u op de uitlaatdagen niet thuis bent, tekenen we bovendien een sleutelcontract. Uiteraard gaan we uiterst zorgvuldig om met de sleutels.